60 фирми са потвърдили участие в борсата за семена
60 фирми са потвърдили участие в борсата за семена / Дарик Добрич, архив

60 фирми от страната и чужбина са заявили участие в 18-ата международна Борса за семена и посадъчен материал, която ще се проведе от 7 до 11 февруари, съобщи изп.директор на „Добрички панаир"АД Звезделина Иванова. 4 са фирмите-участнички от Добрич. Сред чуждестранните фирми, които за първи път ще присъстват на борсата, е Изследователският институт за царевицата от Сърбия.

През петте дни на форума земеделските производители ще имат възможността да направят своя избор и да си осигурят продукти за сеитбената кампания `2012. Фирмите ще представят семена и посадъчен материал, торове и почвени смески, едро и малогабаритна техника, препарати за растителна защита и специализирана литература.

Съпътстващата програма все още не е уточнена, но искаме да организираме лекции и семинари, които да представят последните новости в бранша, поясни Звезделина Иванова. Тя припомни, че през 2000 година „Добрички панаир" стана член на Асоциацията на семепроизводителите, която избра Борсата за семена и посадъчен материал да бъде неин основен форум.

На официалната вечеря, която ще се състои на 7 февруари, ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" за "Иновации" и "Търговско представителство".