60 безработни се учат на селски  и екотуризъм
60 безработни се учат на селски и екотуризъм / netinfo

60 безработни ще придобият квалификация по професия “Хотелиер”, специалност “Организация на хотелиерството”, съобщават от международен колеж “Албена”-Добрич.

Обучението е в  рамките на проекта “Екологичният и селски туризъм – алтернатива за заетост в област Добрич и община Антоново”.

 Проектът се реализира в ощините Добрич, Каварна, Шабла и Антоново и се финансира от Европейската комисия, по програма ФАР “Алтернативна заетост”.

 

Обучението на първата група бъдещи предприемачи стартира на 17 юли в община Антоново и ще прилючи на 17 август. От 7 август в сградата на Международен колеж – Албена ще започне подготовката и на  втората група от област Добрич. В учебната програма на курса, заедно с теоретичното обучение, са предвидени и практически занятия. По този начин се осигурява възможност за натрупване не само на знания, но и на умения, които да помогнат в реализацията на бъдещите предприемачи.

 

Основната цел на пректа е да даде възможност на безработните да започнат собствен семеен бизнес в сферата на селския и екотуризъм, като за това не са необходими големи първоначални инвестиции от тяхна страна. Реализирането на тази цел ще доведе до намаляване нивото на безработица и осигуряване на алтернативи за заетост в районите, където се реализира проекта.