6 души от Добрич, пътували в изгорелия влак, се издирват
6 души от Добрич, пътували в изгорелия влак, се издирват / netinfo

6 души от Добрич, пътували във влака София - Кардам, към момента се издирват, съобщи кметът  на града Детелина Николова. Информацията е от дирекция "Полиция" на МВР.

Първите резултати от ДНК експертизата се очакват най-малко до три дни. За идентификация на труповете вероятно ще бъдат поканени или майка на загинал или деца на загинали родители.

Васил Вичев, баща на изчезналия 25-годишен Даниел Вичев, отправи обвинение към държавните институции. Според него е недопустимо във века на информационните технологии списъкът с пътуващите в кушет-вагона, който изгоря при пожара, да е само един. Бащата не може да си обясни как вагонът е пламнал само за 3-4 минути и защо такива вагони са в експлоатация. Отношението на всичките служители по веригата не бе адекватно, а чиновническо и бездушно, каза Вичев.

Студентът от УНСС Станимир Ангелов разказа, че огънят е лумнал в 6-то купе. Вече навън той и друго момче от Добрич - студентът от СУ Здравко Радославов -  увили с дрехи краката на босо момиче. Девойката им казала, че е гръмнала лампата в тяхното купе и се е подпалило пердето.

Според Станимир по-страшен е бил димът, а не огънят. Не е било възможно да се отворят външните врати на кушет-вагона.

Пожарната е пристигнала на местопроизшествието след около 30 минути. Колите изразходвали водата си за около 3 минути, а един пожарогасител се изхабявал за 10 секунди, разказаха още момчетата.

Те си спомнят за едър мъж, около 50 години, когото после не са видели сред оцелелите.

В Добрич се издирват още 20-годишната студентка Валерия Желева,  22-годишната Антоанета Тодорова - също студентка, 50 годишна жена и 44-годишната д-р Галя Георгиева, родом от Ген.Тошево, която работи и живее в София.

Чуйте прикачения файл. Във втория файл чуйте разказ на очевидците Станимир и Здравко.