53-ма на конкурс за директори в 20 общински училища
53-ма на конкурс за директори в 20 общински училища / Дарик Нюз - архив

53-ма кандидати се състезават за директори на 20 общински училища в област Добрич, съобщи началникът на РИО на Министерството на образованието, младежта и науката Рина Иванова. Общо 151 интервюта ще бъдат проведени до 22 юли, когато приключват конкурсите, уточни Иванова. Всеки от кандидатите има право да кандидатства за няколко училища.

Конкурсите се провеждат в две части - писмен тест и устно интервю. Трима от кандидатите за директорски постове са отпаднали след първия етап и не са допуснати до интервю. Изпитът се счита за успешно издържан, ако събраните точки от теста и интервюто са поне 112, информира началникът на инспектората.

Петчленна комисия оценява кандидатите за директори на общински училища. В състава й влизат трима представители на Регионалния инспекторат по образование и по един представител на ресорното министерство и общината, на чиято територия се намира училището, за което се кандидатства. Резултатите ще бъдат обявени до 27 юли.

Последните конкурси за директорски места в общински и държавни училища в Добричко са проведени през 2005 година, припомниха от инспектората.