Албена със сертификат за устойчиво развитие
Албена със сертификат за устойчиво развитие / Албена
Хотелите Фламинго Гранд, Парадайс Блу, Гергана, Калиакра и Лагуна Гардън във ваканционно селище Албена получиха своите сертификати по системата за устойчиво развитие Travelife. Сертифицирането им премина през три основни етапа - Travelife Engaged, Travelife Partner, Travelife Certified. Признанието е награда за постигнатите резултати и огромна мотивация да се продължава напред и Албена да бъде чист, зелен оазис.

За следващият туристически сезон е предвидено изграждане на система и съоръжения за оползотворяване на биоразгадимите хранителни отпадъци в комплекса. Това е само една от много инициативи, с които се цели превръщането на комплекса в зелено място за почивка на море сред естествена, девствена и непокътната природа.

Системата за устойчиво развитие Travelife е инициатива, създадена през 2007 г., чиято мисия е да налага устойчиви бизнес практики в туристическата индустрия. Над  200 туроператори, сред които са и партньорите на Албена от TUI и Thomas Cook, използват Travelife, за да осъществяват мониторинг върху дейността на своите доставчици на туристически услуги.