46-годишен рибар се удави в микроязовира в Плачи дол
46-годишен рибар се удави в микроязовира в Плачи дол / DarikNews.bg

46-годишен добричлия се удави в микроязовира край село Плачи дол на 1 юни, съобщиха от полицията. Сигналът за трагичния инцидент е получен около 17.40 часа миналия петък. В полицейската информация се казва, че след употреба на алкохол, мъжът с инициали Д.Д., въпреки забраната, е влязъл да плува в неохранявания водоем.

Добричлията е бил с няколко свои приятели на риболов, научи Дарик. Другите видели, че 46-годишният влиза във водата, но после изчезнал. Веднага са били уведомени органите на реда. Вечерта на 1 юни е извършено претърсване на брега и издирване с лодка, но човекът не е бил намерен. Тъй като местното управление на Пожарната не разполага с необходимата апаратура за гмуркане, са били повикани водолази от ОУ"Пожарна безопасност и защита на населението" от Варна. Търсенето е започнало на 2 юни, но без резултат до края на деня.

„Водата в този микроязовир е мътна, има много тиня, няма никаква видимост и това затрудни издирването. Водният обект бе претърсван метър по метър", коментира за Дарик гл.инспектор Дарин Димитров от ОУ ПБЗН.  

На 3 юни, около 10:25 часа трупът на удавения Д.Д. е намерен. От извършения оглед не са открити улики за насилие. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУП - Добрич.

Това е вторият случай на удавен в този водоем за последните три години. На 4 август 2009-та там потъна 17-годишно момче, отишло да се къпе в язовира с група младежи.