Четири катастрофи са станали на територията на област Добрич само за ден, съобщиха от полицията. При инцидентите от 16 януари няма тежко пострадали. Един мъж загина, друг се обърна в нива, трети се заби в крайпътно дърво и две жени пострадаха, след като водач се преобърна в канавка.

Първият инцидент е станал в 06:50 часа. Катастрофа е възникнала по пътя град Тервел посока с. Кочмар. На място е установено, че 57-годишен водач на заледен участък от пътя губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Водачът почива в линейката на път за болницата. По случая е започнато разследване.

Шофьор се заби в дърво край Добрич: Загина на път за болницата

При втория случай, който е станал около 07:35 часа, е получен сигнал за произшествие по пътя с. Крушари посока с. Земенци. 59-годишен мъж при завой на заледен пътен участък губи контрол над автомобила и се преобръща в крайпътна канавка. Вследствие на инцидента са пострадали две жени на 59-години и 60-години. Същите са настанени в болница. По случая е започнато разследване.

При третото ПТП сигналът е получен около 12:05 часа, което е само с материални щети. То е станало по бул. „Добруджа“ в града. На място е установено, че автомобил , управляван от 45-годишен мъж, поради неспазване на дистанция се блъска в движеща се друга кола. 

Кола се заби в дърво в Плевенско, двама души пострадаха

Последният случай е от около 07:50 часа, когато по пътя с. Овчарово посока с. Свобода 50-годишен шофьор, поради заледяване на прав пътен участък, губи контрол над колата и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента е пострадал пътника, който е мъж на 46-години. Той е с контузия на дясно ухо, освободен за домашно лечение.

И двете произшествия са обслужени по административен ред.