370 полицаи и пожарникари ще охраняват реда на изборите в Добричко
370 полицаи и пожарникари ще охраняват реда на изборите в Добричко / Дарик Добрич

370 служители на полицията ще се грижат за реда в Добричка област на 25 май, когато се провеждат избори за представители в Европейския парламент. Това съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Стоян Стоянов. В охраната ще се включат представители и на Главна дирекция "Гранична полиция"; Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и екипи от Специализирани полицейски сили от Варна. Създадена е организация за съпровождане на бюлетините от общинските центрове към секционните избирателни комисии и обратно. Секциите в Добрички избирателен район са общо 383.

Бюрата за издаване на български документи за самоличност ще работят също в изборния ден, за да могат хората с изгубени, повредени или с изтекла валидност паспорти и лични карти да си набавят удостоверение за гласуване, което важни само пред СИК. На миналия вот през 2013 г. - за депутати в Народното събрание на България, от това право са се възползвали около 70 души, посочи Стоянов.

Той припомни също, че в секциите в изборния ден не се допускат избиратели в нетрезво състояние, въоръжени или с поведение, нарушаващо морала и добрия тон.