"Розите на България" в Силистра
"Розите на България" в Силистра / netinfo
Под мотото „Розите на България” деца и младежи от 36 училища и детски градини в област Силистра, заедно с родители и учители, играха българско хоро, за да отбележат 11 май - Празника на Светите братя Кирил и Методий. Българско хоро бе играно в дворовете на училищата, под звуците на „Празнична сюита“ в изпълнение на оркестъра за българска народна музика на националното радио, Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и Хор „Космически гласове“.

Тон на инициативата дадоха учениците от ПМГ ”Св. Климент Охридски” в Силистра. Учениците от ОУ” Отец Паисий” в Силистра ще танцуват на малката сцена в Дунавския парк, като освен българско хоро, те са включили и музикални ателиета и индивидуални изпълнители, с идеята  да реализират истински празник.

В инициативата на Министерство на образованието - „Розите на България”, чиято цел е да привлече вниманието към българските азбука, език, култура и традиции, днес ще се включат 941 училища, детски градини и читалища от всички области в България и над 120 български неделни училища по света, по данни на образователното ведомство.