35% от българския мед се произвежда в Добруджа
35% от българския мед се произвежда в Добруджа / Дарик Добрич

Започна специализираното изложение "Пчеломания", което се организира за 11-и пореден път от "Добрички панаир"АД. В него се включват над 60 изложители от страната и чужбина.

В Добруджа се произвежда 35% от българския мед, обяви по време на откриването областният управител Недко Марчев като отбеляза, че Добрич се е превърнал в притегателен център за представителите на този бранш.

"Изложението вече има своята заслужена популярност в България и извън нейните предели. То допринесе и ще продължи да съдейства за внедряване на иновации в областта на пчеларството", посочи в словото си кметът на Добрич Детелина Николова. Тя отбеляза, че форумът дава възможност за директен контакт между пчелари и производители на пчеларско оборудване и инвентар, препарати и пчелни продукти, разпространители на специализирана литература."Още Авицена е препоръчвал меда като храна, която повишава работоспособността и удължава живота, запазва младостта, изостря ума и възстановява паметта", посочи още Николова.

"Това е едно от най-сладките изложения на "Добрички панаир". Надявам се, че и тази година полезните и вкусни пчелни удоволствия ще намерят нови почитатели и ще бъдат сключени много сделки", каза изпълнителният директор на "Добрички панаир" Звезделина Иванова като пожела успех на всички изложители.

Много хора в Добричка област се занимават с пчеларство и тук намираме добри клиенти, коментираха пред Дарик редовни участници в изложението от Разград и София.

"Пчеломания" се провежда в спортен комплекс "Простор" и ще продължи до 22 март. Във форума се включват производители и търговци от България, Гърция, Италия, Чехия, Англия, Полша и Турция.