35-годишна родилка почина в добричката болница
35-годишна родилка почина в добричката болница / Дарик Добрич

35-годишна родилка почина в добричката болница след като роди третото си дете, научи Дарик. Смъртта е настъпила веднага след раждането, в неделя вечерта между 21.00 и 23.00 часа. От здравното заведение потвърдиха за случая.

„По наша преценка медицинските екипи са реагирали адекватно и е направено всичко възможно животът на жената да бъде спасен” – коментира пред Дарик директорът на МБАЛ – Добрич д-р Мариян Ананиев. Според лекарите най-вероятната причина за смъртта на родилката е амниотична емболия, настъпила непосредствено след раждането. Очакват се микроскопските резултати от аутопсията, които ще потвърдят или отхвърлят предположението, информира д-р Ананиев. Той съобщи още, че за случая са информирани РЗИ, Министерство на здравеопазването и органите на МВР.

Починалата родилка е от балчишкото село Соколово. Тя е от ромски произход и по непотвърдена информация се е готвила да остави третото си дете за осиновяване. Бебето е живо родено, тепърва ще се установява дали има увреждания, споделиха от здравното заведение. За последните 10 години в добричката болница не е имало случай на починала родилка, припомниха още от лечебницата.