30 висши училища се представят в Добрич
30 висши училища се представят в Добрич / netinfo

Около 30 висши учебни заведения ще се включат в кандидатстудентска борса, която ще се проведе в Добрич на 8-ми и 9-ти март. Добрич е сред осемте града в страната, в които ежегодно се организира борса в помощ на кандидат-студентите. Форумът се подготвя от общинския център за кариерно развитие и ще се проведе във фоайето на Младежкия дом.

Кандидат-студентите ще могат да получат актуална и подробна информация за условията за кандидатстване, за приема, обучението, социално-битовите условия в университетите, както и за възможностите за реализация след завършване на съответното висше образование.

Участващите висши училища ще предлагат и кандидатстудентски справочници, които съдържат пълната информация за програмите за подготовка за изпитите, сроковете за подаване на документите, както и кратка характеристика на специалностите, обясни ръководителят на Центъра за кариерно развитие Кольо Александров. Той отбеляза, че в Центъра за кариерно развитие, който се помещава на ул. „Независимост" 7 на 12 етаж, също разполагат със справочници за всички висши училища в страната, които са на разположение на кандидат-студентите.

В кандидатстудентската борса в Добрич ще се включат почти всички големи университети в страната, сред които Софийският университет "Свети Климент Охридски", Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий", Аграрният университет - Пловдив, Американският университет - Благоевград. За първи път на борсата в Добрич ще се представи Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии- София. След няколкогодишно прекъсване на форума в Добрич ще бъде отново и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.