3.8 млн.лева за капиталови разходи предвижда Община Добрич
3.8 млн.лева за капиталови разходи предвижда Община Добрич / Дарик Добрич

3 838 656 лева ще разходва Община Добрич за капиталовата си програма през 2016 г. 880 963 лева са за вече стартирани обекти, за които има избрани изпълнители - изработване на Общ устройствен план; технически паспорти на училища „Христо Смирненски" и „Никола Вапцаров"; площадка за предаване на отпадъци от домакинствата и проект за рекултивация на депото в Богдан.

Сред най-належащите потребности, за които са нужни средства, според кметския екип са изработване на проектна документация за възстановяване пътна връзка между бул.„Добруджа" и бул.„Русия" (по продължение на ул. „Христо Ботев"); обследване и изготвяне на проект за укрепване на подпорни стени по бул.„Добруджа" в участъка от мостовото съоръжение на площад „Вица Попова"; извършване на неотложни ремонтни дейности по родната къща на актрисата Адриана Будевска; основен ремонт на покрива на концертна зала „Добрич", покрива на Стоматологична поликлиника, и на физкултурния салон на Спортното училище.

От държавния бюджет са осигурени 661 300 лева за изграждане на битова канализация по ул. „Разлог" и ул. „Вежен"; проектиране и изграждане на битова канализация по ул. „Липите"; закупуване на земя за разширение на Гробищен парк; Програмата за благоустрояване на обекти - общинска собственост с участие на местното население; изграждане на повдигнати пешеходни пътеки; модернизация на техническата база на стадион „Пионер"; основен ремонт на общински път Богдан-граница общини Добричка/Добрич; строително-монтажни работи по автоспирки.

В капиталовата програма има и средства за ремонти по проекти с европейско финансиране.

Програмата бе разгледана от Общинския съвет. Бе взето решение да се извадят от нея 20 000 лева за проектиране на паркинг в западния край на градския парк, като се пренасочат за разходване в Програмата за благоустрояване на обекти - общинска собственост с участие на местното население. Съветници се застъпиха и да се прехвърлят 65 000 лева за съфинансиране по Програма „Красива България" на подмяна на дограма на Художествената галерия към МБАЛ - Добрич за апарати за хемодиализа. От кметския екип възразиха, че това е в разрез с предишно решение на ОбС да се кандидатства по Програма „Красива България". Въпреки настояванията, сумата бе запазена в перото за ремонт в галерията, с обещанието, че при неодобрение на проекта, парите ще се дадат на болницата за апаратите, за които има искане от година и половина.

3.8 млн.лева за капиталови разходи предвижда Община Добрич
netinfo