3-ти турнир по плажен голф в Албена
3-ти турнир по плажен голф в Албена / netinfo

20 гости на ваканционно селище Албена и представители на печатни и електронни медии от България, Германия, Русия, Словакия и Словения взеха участие в 3-тия турнир по плажен голф Албена 2014, който се проведе като част от програмата на 37-то световното първенство по тенис за журналисти в Албена.

Спортната проява се състоя на плажа пред хотел Калиакра, на терен от 9 дупки. В категория жени най-добрите представяния бяха на Наталия Евтеева (Русия) с 48 удара и Жаклин Лазарова (България) с 51 удара. Първенец при мъжете стана Мартин Финдура (Словакия) с 30 удара, второто място си разделиха Боян Главич (Словения) и Сергей Подушкин (Русия) с 33 удара, а трето място зае Ники Илиев (България) с 34 удара.

През месец май тази година Албена представи за първи път в България плажния голф като спорт, организирайки 2 поредни турнира за ученици и студенти от няколко държави. По-късно плажния голф се превърна в един от атракционите на плажната анимация на лято 2014, давайки възможност на гостите на комплекса да упражнят суинга си в „играта на честта”, наричана от много „игра на богатите”. Този спорт, зародил се на горещите италиански плажове през 1999 пренася играта от класическите игрища на плажа, при обикновените любители.

Събитието се осъществи със съдействието на президента на ТК „Журналист” Георги Дончев, който е и главен организатор на 37-мото световно първенство по тенис за журналисти. То се провежда за трети пореден път в България, а юбилейната 45-та година на Албена и напълно обновените тенис кортове и съоръжения донесоха второ домакинство за комплекса. Участници в престижната спортна надпревара са представители от 50 печатни и електронни медии от цял свят. Сред тях личат имената на световни шампиони и медалисти от предишни години.