26 села в Добричко без ток, 2 села без вода
26 села в Добричко без ток, 2 села без вода / Дарик Добрич

26 села в Добричка област са без ток, 2 села са без вода, информират от Областният съвет за сигурност. Без електрозахранване са 16 села в община Каварна, 9- в Шабленско и 1 село в община Добричка. Без вода са селата Житен и Малина в община Ген.Тошево.

Затворен от сутринта остава пътят Варна – Добрич. От Областното пътно управление препоръчват шофьорите да използват направлението Добрич – Албена – Балчик за Варна. В цялата област пътните настилки са заснежени. 16 машини на пътноподдържащата фирма почистват главните артерии. От Автогарата в Добрич съобщиха, че към момента е преустановено движението по всички направления в региона. В областния град засега транспортът се движи.

В две общини в областта – в Добричка и Тервел от днес до сряда включително се преустановяват учебните занятия, обявиха от РИО, като в град Тервел и село Зърнево учениците ще учат. Заради обявената грипна емидемия в Добричка област са преустановени профилактичните прегледи и имунизации, както и плановите операции и консултации на здрави бременни и кърмачета.