25-годишен задържан за две домови кражби
25-годишен задържан за две домови кражби / netinfo
Добричкият окръжен съд потвърди наложената от Районния съд в града мярка за неотклонение задържане под стража на 25-годишния Христо Христов. Той е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода за срок от 1 до 10 години. В периода 25 октомври - 3 ноември Христов е извършил кражби от домовете на двама добричлии. Той е осъществил кражбите в условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство и като повредил здраво направена преграда за защита на имот. Обвиняемият е откраднал от домовете легло, сервизи, столове, отоплителна печка, множество инструменти, автомобилни части и други вещи.

Христов е съден 6 пъти. Последното му наказание е ефективно, наложено през юли тази година от Районен съд-Добрич. Той е завършил средно образование, неженен, безработен.

Лицето обжалва постановения му арест с мотива, че трябва да се грижи за болен роднина. Добричкият окръжен съд отхвърли молбата като взе предвид високата му степен на обществена опасност и възможността Христов да извърши друго престъпление. Съдебният състав прецени, че при по-лека мярка за неотклонение е възможно той да се укрие и да осуети изпълнението на влязла в сила присъда.

Определението на Добричкия окръжен е окончателно и не подлежи на обжалване.