23-годишен с условно „лишаване от свобода”  вместо „пробация”
23-годишен с условно „лишаване от свобода” вместо „пробация” / netinfo
Добричкият окръжен съд замени наложеното на 23-годишния Драгомир Ненов от Добрич наказание „пробация” с условно лишаване от свобода за срок от три месеца. Осъденият не е отработил нито час от постановената му пробационна мярка – „безвъзмезден труд в полза на обществото”. Пробационният съвет на Добрич е преценил, че той умишлено не я изпълнява и е направил предложение до решаващия съд за промяна на наложеното на младежа наказание с по-тежко.

На 22 май 2007 година Добричкият районен съд е признал Драгомир Ненов за виновен, че на 15 срещу 16 юли 2006 г. в добричкото село Одринци в съучастие с две лица е повредил лек автомобил, собственост на жител на Генерал Тошево. Нанесената щета от 340 лв. е възстановена. Съдът е осъдил Ненов на „задължителна регистрация по настоящ адрес” и на „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 14 месеца, и на 100 часа общественополезен труд, който е трябвало да положи в рамките на една година.

Осъденият е спазвал първите две пробационни мерки с малки пропуски. Той обаче не е изпълнил задължението си да работи в полза на обществото. По собствено желание Ненов сключил споразумения за работа с добричката болница и с Художествената галерия. Въпреки това се е явил само веднъж в болницата, където направил скандал и изобщо не посетил галерията.

Ненов е осъждан, но срещу него липсват висящи наказателни производства. Той е неженен, завършил основно образование, без професия, епизодично работи в строителството.