Община Добрич
Община Добрич / Дарик Добрич
21 души в пенсионна възраст работят в структурите на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Добрич - здравеопазване, образование и социални дейности, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева в отговор на въпрос на общинския съветник от ГЕРБ Младен Матеев. Сред експертите в самата дирекция няма пенсионери. 

Д-р Баева подчерта, че винаги има подбор и ако няма кандидат в непенсионна възраст, остава пенсионерът, тъй като тези работни места не могат да се оголят.

Става въпрос за медицински сестри – пенсионерки, които работят в детски ясли, Дома за стари хора и др. За тези места нямало кандидати.

30 000 франка ще получи добричкият зоопарк, партньорите от Швейцария обаче се оттеглят

На работа са останали и двама огняри – пенсионери, поради липса на кандидати. Има и учители в детски градини, пенсионирали се в края на 2018-а и началото на 2019 година. Там също ще има подбор.

В пенсионна възраст са и двама ръководители – директорките на Детска ясла „Пролет“ Кина Драгнева и на Художествената галерия Евелина Ханджиева. Тези дни ще бъде обявен конкурс за детската градина, а за директорското място в галерията вече е обявен такъв.

Междувременно в залата на Общинския съвет представителка на гражданска инициатива се изказа в подкрепа на това Кина Драгнева да остане на поста си, подчертавайки направеното от нея за детското заведение. Самата Драгнева благодари на хората, които са й помагали за детската ясла и каза, че има достатъчно подготвени кадри, които да я заместят. Кметът на Добрич Йордан Йорданов пък увери, че се отнася с огромно уважение към г-жа Драгнева, но е спазен законовият срок за предизвестие.

Д-р Баева съобщи, че пенсионери има и в общинските оркестри, защото няма как ансамбъл да остане без един музикант.

Стана ясно, че за следващо заседание ще бъде подготвена пълна справка на работещите на пенсионна възраст в общинските структури.