2 години условно за каварненец, причинил смърт при катастрофа
2 години условно за каварненец, причинил смърт при катастрофа / Дарик Добрич

Наказание 2 години условно лишаване от свобода при 4 години изпитателен срок наложи Окръжен съд - Добрич на 25-годишния Петьо К. от Каварна, информират от съда. Мъжът е признат за виновен в причиняване по непредпазливост на смъртта на 73-годишна жена и 77-годишния й съпруг - и двамата от Добрич.

Катастрофата е станала на 27 юли 2011 г. на пътя между градовете Генерал Тошево и Каварна, в района на отбивката за село Могилище. Младежът е управлявал лек автомобил "Мерцедес Вито". Според магистратите той е нарушил чл. 20 от Закона за движение по пътищата, като не е спрял при създадена на пътя опасност. Загиналите са били с лек автомобил "ВАЗ 2101", управляван от добричлията, който се блъснал на кръстовището в Мерцедес-а. При удара на място е загинала пътуващата в „Лада"-та жена, мъжът е починал по-късно в добричката болница. Каварненецът е бил откаран след катастрофата за лечение в "Св. Анна" във Варна.

Той бе оправдан от съда по повдигнатото му обвинение за превишена скорост. Петьо К. е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд - Варна, в срок от 15 дни.