190 000 бюлетини за област Добрич са раздадени по общини
190 000 бюлетини за област Добрич са раздадени по общини / Sofia Photo Agency, архив

190 000 изборни бюлетини вече са разпределени по общини и се раздават на упълномощени техни представители, съобщават от Областна администрация.

Бюлетините за Добричка област бяха получени по график миналата седмица. Според изискванията на Изборния кодекс, получаването на хартиените бюлетини и всички други изборни книжа и материали, тази година за първи път стана на място - на територията на „Печатница на БНБ" София, от упълномощени представители на Областна администрации, РИК и МВнР.

Вчера в Областна администрация са доставени и 450 печата за СИК и 30 печата за подвижните секционни избирателни комисии.

Междувременно областният управител Недко Марчев е изпратил писма до кметовете на общини във връзка с необходимостта за създаване на организация за преглед на устройствата за копиране, които бяха осигурени за изборите през 2013 година. В отговор, общините са декларирали, че копирната техника е приведена в състояние за ползване от секционните комисии в изборния ден. Предприети са и мерки за осигуряване на консумативите – мастило и хартия.