Среща при областния управител за 19 септември
Среща при областния управител за 19 септември / Дарик Добрич
През 2017 година в област Добрич няма регистриран участък от път с концентрация на ПТП-та
За трета поредна година 19 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. За подготовката за този ден информираха на среща в областната управа началникът на сектор  „Пътна полиция” – Добрич, комисар Жулиян Минев и шефът на Областното пътно управление Георги Стратиев.

„Целта е на 19 септември да няма загинали по пътищата на страната”, каза Минев. Оттук на всеки час към уебсайта на „Пътна полиция” ще се подава информация за броя на настъпилите ПТП-та и пострадалите, както и за случаите на употреба на алкохол и наркотици.

19 септември - Европейски ден без загинали на пътя

На местно ниво е създадена организация за 24-часово засилено полицейско присъствие в града и по основните пътни артерии на територията на областта. „Ще има нулева толерантност към нарушителите”, заяви Жулиян Минев.

Областно пътно управление ще участва в акцията, като на 19 септември всички техни обозначени автомобили, в рамките на текущите си задачи на участъци от републиканската пътна мрежа, ще заострят и вниманието на водачите.

През 2017 година в област Добрич няма регистриран участък от път с концентрация на тежки пътни произшествия, съобщи Жулиян Минев. Критерият за такъв участък е в рамките на 600 метра да са се случили три тежки произшествия за една година. През 2016 година е имало 1 такъв участък – кръговото кръстовище на входа на Балчик.

„При установяване на подобни участъци информираме пътната агенция, правим съвместни комисии и набелязваме мерки за обезопасяване и сигнализиране на участъците. И на кръговото преди Балчик са осъществени такива мерки”, допълни Минев. Радостното е, че на тази отсечка повечето инциденти са били само с материални щети.