18 л/кв.м са паднали в Добрич, няма пострадали
18 л/кв.м са паднали в Добрич, няма пострадали / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

18 литра на квадратен метър са падналите над Добрич валежи през изтеклото денонощие, информират от Областния съвет за сигурност. Няма подадени сигнали за инциденти, наводнения и бедстващи граждани.

Вследствие на обилните валежи в Кранево е пропаднала улична настилка, съобщи началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Дарин Димитров. Той обясни, че в района са извършвани изкопни работи и вероятно недобрата ремонтна дейност е довела до пропадането. Мястото е с размери 1 на 1.5 метра и вече е обезопасено, увери Димитров. В Пожарната не са постъпвали други сигнали,  свързани с валежите.

Оранжев код е обявен за днес в пет области на страната - Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Оранжевият код е заради очаквани обилни валежи.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. През деня от запад дъждът ще спира, облачността над западните райони още преди обяд ще се разкъсва и намалява. Облачно ще се задържи почти през целия ден над Източна България, но до вечерта и там валежите ще спрат, облачността също ще намалее.

Код „оранжев" предупреждава за опасно време с прогнозирани метеорологични явления с голяма интензивност, при които са възможни щети и жертви. Гражданите следва да бъдат много внимателни, в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.