18 деца бяха верни фенове на библиотеката през лятото и я посетиха 450 пъти
18 деца бяха верни фенове на библиотеката през лятото и я посетиха 450 пъти / netinfo

Приключиха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи" в Регионална библиотека "Дора Габе". В тазгодишното издание се включиха 18 деца на възраст 7 - 14 години, от Добрич и гости на града, и са регистрирани 445 посещения на различните занятия.

За закриването на клуба библиотечни специалисти от сектор „Работа с деца" подготвиха специална празнична програма със забавни кръстословици и логически задачи. Малчуганите отговаряха на гатанки, пословици и поговорки, скрити в шарени балони. Децата се разделиха на два отбора в спортната игра „Подреждане на щипки за пране", която предизвика много смях и забавление. Участниците Момчил Димов и Йоан Иванов представиха интересна и различна прогноза за времето с предстоящи валежи на всякакви вкусни лакомства. Заключителната среща продължи с весел купон, стихове, песни, танци и игри.

В края на събитието децата написаха своето лично послание за тези, които ще посещават клуба следващата година и го поставиха в специално изработени от стара книга пътеки на времето. Обща изложба със сътвореното от децата, участвали в летния клуб, е подредена във фоайето на библиотеката.

Директорът на библиотеката Невяна Христова благодари на децата за избора на среда за приятно прекарване на лятната ваканция, за проявеното творчество и любознателност по време на разнообразните прояви, и за това, че посещават библиотеката и извън клуба.
С пожелание за успешна нова учебна година и до нови срещи библиотекарите от сектор „Работа с деца" се разделиха с децата до следващото лято.