/ iStock
Около 1500 декара гора гори близо до границата с Румъния, съобщи Дарин Димитров, директор на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Добрич.

Пожарът е на територията на община Генерал Тошево в землището на село Лозница.

Димитров каза още, че огънят се е разразил в обедните часове, като към момента екипи на пожарната, горски, доброволци и земеделски стопани с техника са на място и работят по потушаването му.

Поради силния и постоянно менящ посоката си вятър е трудно локализирането на огъня, каза още директорът, като допълни, че огнеборците се опитват и да ограничат пламъците да не минат границата, тъй като на територията на Румъния има резерват, който е трудно проходим.

По-късно бе съобщено, че пожарът е локализиран и няма опасност за жителите в близките населени места. На място ще останат пожарни екипи и автомобили да следят да не се разрази отново. Кметът на селата Лозница и Росица Георги Недев каза също, че са спасени големи блокове с царевица и слънчоглед, но е горяло и стърнище.

Засегнатият горски масив е около 3500 дка, като обхванати от огъня са 1500 дка. Огънят е успял да премине и на румънска територия, но румънските служби са реагирали и е потушен, каза още Недев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Павлина Живкова/БТА