14 милиона от неплатени данъци събра НАП - Добрич
14 милиона от неплатени данъци събра НАП - Добрич / netinfo

 

Над 14 милиона лева просрочени задължения от публичните изпълнители е събрала териториалната дирекция на НАП - Добрич от началото на годината до момента. Това е с 34% повече от същия период на миналата година, отчита от дирекцията.

На 162 лица с неплатени данъчни и осигурителни задължения е наложена принудителната административна мярка "ограничаване на паспортния режим" и те не могат да напускат страната. Внесено е искане в Областната дирекция на МВР за отнемане на лиценза за притежание на огнестрелно оръжие на 162-ма души с неплатени данъци. Наложени са обезпечителни мерки върху имуществото на 1 412 длъжници, а образуваните изпълнителни дела са 1 087.

Изпратените покани за доброволно изпълнение на задълженията са общо 3 117. Данъчните инспектори са уведомили по телефона или с SMS некоректни данъкоплатци, чиито задължения към бюджета възлизат към момента на 79 хиляди лева.

От НАП напомнят на клиентите си, че в страницата на Агенцията в интернет са публикувани имената на всички длъжници. Чрез нея лицата, които участват в стопанския оборот, могат да проверят коректността на своите партньори.