13 млн. лева е рамката на проектобюджет`2010  на община Добричка
13 млн. лева е рамката на проектобюджет`2010 на община Добричка / netinfo

13 005 000 млн. лева е общият размер на проектобюджета за 2010 г. на община Добричка, съобщи финансовият зам.-кмет Дико Иванов. По думите му бюджетът е съобразен със заложените параметри в закона за държавния бюджет, а планираните местни приходи запазват стойностите си от миналата година.

През 2010 г. община Добричка трябва да приключи реализацията на два големи проекта по оперативна програма „Регионално развитие", каза Дико Иванов. Предстои приключването на проект на стойност 3,5 млн. лева за ремонт на детски градини и училища и проект за ремонт на читалища за близо 2 млн. лева. Предвид съкратените срокове, в които тези проекти трябва да бъдат реализирани е необходимо общината да осигури временен финансов ресурс от около 3 млн. лева, обясни Иванов. За тази цел ръководството на община Добричка ще предложи на Общинския съвет приемане на краткосрочен дълг в размер на 2 млн. лева, а останалите около 1 млн. лева ще бъдат осигурени от собствени средства.

През тази година се очаква  договор за още един проект в община Добричка. Той е на стойност 5 млн. лева и е свързан с подобряване на инфраструктурата в населените места около град Добрич. Проектът предвижда ремонт на тротоари, улици и паркови зони в седем села.

Финансите на община Добричка се управляват добре, отбеляза още Дико Иванов като посочи, че общината приключва 2009 г. с преходен остатък от 1,839 млн. лв.