съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Наказание 12 години лишаване от свобода при строг режим получи 50-годишният Ахмед Ю. от силистренското село Окорш заради блудство с ненавършилата 14 години негова дъщеря. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Пред Окръжния съд в Силистра подсъдимият е поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел редукция на наказанието му с една трета.

Магистратите са присъединили към настоящото ефективно наказание и неизтърпяна присъда от 2 месеца и 10 дни. Уважен в размер на 5000 лева е бил и гражданският иск.

Осъденият изтърпявал присъда във варненския затвор за измама. От 13 май до 18 май 2017 г. бил пуснат в отпуск от затворническото общежитие във варненското село Разделна. Заедно с дъщеря си от втория си брак отишли на гости в дома на първата му съпруга, от която имал други деца. 50-годишният мъж поискал родната му дъщеря да отиде в неговата стая и тогава блудствал с нея. В разпита си детето посочило, че сексуалното насилие от страна на баща му е започнало отпреди две години.