12 блока кандидатстват за саниране по европрограма
12 блока кандидатстват за саниране по европрограма / DarikNews.bg, архив

Собствениците на 12 жилищни сгради в Добрич са подали проекти до МРРБ за саниране по програмата за енергийно обновяване на българските домове, съобщи зам.-кметът арх.Пламен Ганчев. Вече има избран регионален мениджър, който ще подпомага проектите.

Започва изпълнението на допълнителните обекти от програмата за капиталови разходи на общината, каза още арх.Ганчев. Ще се прави разширение на гробищния парк на Добрич и пътни връзки към Центъра за настаняване от семеен тип. В момента текат процедури за ремонти и на няколко сгради общинска собственост.

Основните дейности от програмата, която е на стойност 700 хил.лв., приключиха още през лятото. Изкърпени бяха 14 500 кв.м. улична мрежа, направена е улична маркировка за 30 хил.лв по главните дестинации и пешеходните пътеки, които обслужват най-голям брой пешеходци, припомни арх.Ганчев. Подменени са 100 пътни знака, почистени са основните улични оттоци. Приключило е изграждането на поредните два водостока на коритото на р.Добричка, като са построени вече четири и предстои да се прави пети.

Арх.Ганчев информира за извършена проверка за подготовката за есенно-зимния период. На склад във фирма „А.С.А” има налични 1200 тона сол, 200 тона пясък и достатъчно магнезиев концентрат. В момента комисии проверяват техниката за зимно поддържане.

По програмата за благоустрояване на малки обекти с участието на населението са изпълнени 8 обекта, като до края на годината ще бъдат ремонтирани още 6.