112 души ще ползват обществена трапезария в Добрич
112 души ще ползват обществена трапезария в Добрич / Дарик Добрич

112 души са одобрени да получават храна от обществена трапезария в Добрич, съобщиха от домашния социален патронаж, които извършват дейността. Подалите документи да бъдат включени в социалната услуга са 250 души. Ако някой се откаже от получаването на храна, веднага бройката се попълва с нови нуждаещи се, увериха от службата.

Храната за трапезариите се приготвя в кухнята-майка на социалния патронаж и се разнася в двата пункта, където се раздава на хората всеки работен ден от понеделник до петък - клуба на пенсионера на ул."Отец Паисий" № 82 и приюта на храм "Света Троица". Менюто не е променено от миналата година. Бедните получават супа, основно ястие и хляб. При реализирани икономии, се дават и десерти, уточниха от патронажа.

Социалната услуга за тази година започва от днес и ще продължи до месец април. Право на ползването й имат лица и семейства на месечно подпомагане; с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални и пенсии, несвързани с трудова дейност; както и скитащи и бездомници.