110 колоездачи от международната обиколка на Черноморието посреща Добрич
110 колоездачи от международната обиколка на Черноморието посреща Добрич / Дарик Добрич, архив

Около 110 колоездачи от 14 държави участват в първата Международна колоездачна обиколка на българското Черноморие, съобщи за Дарик Мартин Грашев - ген.секретар на Българския колоездачен съюз. Добрич е етапен град от двудневната обиколка. Състезанието стартира днес в 13.00 часа в Бургас. Колоната ще премине през Слънчев бряг, Бяла, Варна и ще пристигне в Добрич за края на първия етап около 18.00 часа. Финалът е пред клуб "Бакарди". В неделя стартът е в 11.00 часа, а маршрутът преминава през Балчик, Албена и Златни пясъци. Финалът на обиколката е във Варна около 14 часа.

В състезанието ще се включат три български отбора /от Троян, Несебър и Пловдив/ и 16 чуждестранни отбора от 13 държави - Мароко, Полша, Казахстан, Русия, Сърбия, Турция, Румъния и др. Обиколката е включена в календара на Световния колоездачен съюз, носи точки за световната ранглиста и от нея могат да се спечелят квоти за Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина.

Във връзка със състезанието, ще бъдат затворени някои булеварди в Добрич. От 16.00 до 19.00 ч. днес ще бъде затворен бул.„25 септември" (от зала „Добротица" през бул.„3 март" до кръговото кръстовище към комплекс „Изида"). Светофарните уредби по маршрута ще бъдат изключени от 16.00 до 19.00 часа. В 16.00 часа движението на изхода на Добрич за Варна ще бъде ограничено и поетапно спирано, като автомобилите ще се наложи да изчакват на бензиностанцията на „Лукойл" и на пети километър.
На 6 септември от 10.30 до 12.15 часа движението по бул."Добруджа" от площад „Тракийски до ул. „Отец Паисий" в двете посоки ще бъде спряно. Ще бъде затворено за преминаване и трасето по бул."Добруджа" в посока изхода за Балчик между 11.50 и 12.15 часа. Светофарните уредби от площад „Тракийски" до КАТ ще бъдат изключени от 11.00 до 13.00 часа.