100-метрова баница и празнични илюминации в Добрич
100-метрова баница и празнични илюминации в Добрич / netinfo
Общоградско детско тържество, наречено „Сурва, сурва, година”, ще започне на площад „Демокрация” в 11.00 часа. По традиция ще бъде раздадена новогодишна баница с късмети, която е дарение за децата на Добрич от „Савимекс”ЕООД.

Кулинарното изкушение ще е с дължина 100 метра. Баницата ще приготви технолог Снежана Иванова и екип хлебари, ръководен от майстор Живко Атанасов. За омесването на тестеното изделие ще бъдат използвани 200 кг. брашно, 1200 яйца, 50 кг. сирене, 6 кг. сол и 60 кг. маргарин. Баницата ще бъде разрязана на около 2000 парчета.

Празнична новогодишна програма ще изнесат фолклорен танцов ансамбъл „Добротица” при Младежки дом с ръководител Александър Александров и фолклорна танцова студия „Добруджа” с ръководител Стоян Господинов.

В 23.00 часа на пл. „ Демокрация” в Добрич ще започне програмата за посрещане на 2008 година. На сцената ще излязат група „VIEW POINT” с ръководител Наско Капитанов, Духов оркестър –Добрич с диригент Стоян Монов, фолклорен ансамбъл „ Добруджа” с ръководител Стоян Господинов, поп изпълнителят Йоско Йосифов, група „ALIBI” - град Варна с ръководител Цветан Игнатов, група „B. B. BAND” с ръководител Валентин Колчев. Водещ на шоуто ще бъде участникът в „Мюзик айдъл” Дамян Попов.

Добричлии ще се веселят около новогодишен огън. 200 литра вино осигурява за доброто настроение на гражданите „Винпром Алвина”ООД с управителЯнка Балканска. Организаторите на купона на площада са предвидили и празнични илюминации.