/ Дарик Добрич
Пътищата в Добричка област са мокри и леко заснежени, съобщиха за Дарик от Областно пътно управление. Проходими са всички трасета, няма въведени ограничения за движение за момента.

10 машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканската мрежа с гребла, пясък и сол, съобщи диспечерът в Пътното.

Студ и сняг в почти цялата страна

Сняг
и студ е в почти цялата страна. Оранжев код заради снеговалежи и вятър е обявен за областите в Северна и Северозападна България - областите Кюстендил, Перник, София област, София град, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна.

Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Прогнозата на метеоролозите е за валежи през целия ден.

Поради обилния снеговалеж на АМ „Хемус“ движението на МПС над 12 тона е ограничено само в посока София, като товарните МПС се спират при Ботевград.
 
Важно за шофьорите: Къде вали сняг и има ли затворени пътища

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.