/ netinfo
Община Добрич ще подпомогне финансово издаването на 10 книги в рамките на правилата за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространието. Финансира се книгоиздаване и книгоразпространение на творби, свързани с историята и развитието на Добрич и на добрички автори.

Общата сума, която е разпределена, е 10 000 лева и ресурсът за тази година е усвоен.

В Областна администрация Добрич събират книги за българските неделни училища в САЩ

Творците, които получават финансиране са: Драгни Драгнев с книгата „Животът е война“; Георги Калчев с „Възкресно жито“; Румен Петров Москов с „Делата на Васил Левски известни и неизвестни“; Илия Кишишев с книгата „100 години футбол в Добрич“; Димитър Узунов с „60 години хандбален клуб „Добруджа“ – гордостта на Добрич“; Венета Калчева с „Добруджа някога“; Атанас Пеев с „Личности и събития“ и Веселин Игнатов с книгата „Светостас на Добруджа“.

С общински средства ще бъде откупена и  книгата „Централните улици на Стария град Добрич 1900-1960“ на издателство „Матадор 74“. Тя ще бъде предоставена на РБ „Дора Габе“ и Регионален исторически музей. Ще бъде издадена и информационна книжка, съпътстваща пощенска марка във връзка с обявяването на Добрич за „Град на българската бойна слава“.