Зонта клуб организира среща под мотото “Има и такива жени”
Зонта клуб организира среща под мотото “Има и такива жени” / netinfo

Среща с 4 дами, чийто достойни постъпки бяха отразени от медиите през 2007 г., организира днес ЗОНТА КЛУБ Бургас. Събитието ще е в хотел „Мираж” от 18 ч. Под мотото „Има и такива жени” бургаският клуб на световноизвестната благотворителна организация ще се срещне с авторите на материалите и техните героини, за да почете проявеното благородство и смелост и да научи повече за живота на тези жени.

Два са големите проекти, осъществени от ЗОНТА КЛУБ Бургас през изменалата година. Организацията дари на бургаска болница апарат за обдишване на новородени. Друго скъпо и много нужно оборудване е апаратът за ултразвукова диагностика на коремни органи, дарен на Спешния център. За тази година дамите от ЗОНТА планират да направят дарение на Родилното отделение.

Клубът често работи съвместно с графиня Теофана фон Саксен, почетен член на „Зонта”. Графинята организира акции за събиране на медицинско оборудване и обзавеждане за специализирани учреждения. Събраното от нея организацията разпределя в болници, домове за възрастни хора и деца в неравностойно положение.

ЗОНТА КЛУБ БУРГАС отпуска стипендии на деца от СМУ „проф. Панчо Владигеров” и три от елитните бургаски гимназии – немска, английска и математическа. Организацията подкрепя със средства за участия в чужбина и отбор по спортна акробатика СКСА „Орел”, Айтос. Дамите от организацията са инициатори на традиционни благотворителни акции, свързани с празници като 1 март, 1 юни, Великден.