/ dariknews.bg
Изгарящото лято вече е към своя край, отстъпило място на есента, то бавно си отива. Краските на светлината озаряват планината в златните, топли и меки цветове на умореното слънце. Идеален момент за заслужена почивка…
През този меланхоличен сезон във всеки се поражда изконното желание да надхитри времето и да изживее още прекрасни мигове. Уви, това е невъзможно, но има средство, чрез което приближаването на зимата в нашият живот може да се забави. Ние сме създадени от природата и само там може да намерим изцеление. Кое е по-естествено от това да се обърнем към източника на нашите сили – водата?

Още от древни времена траки, гърци и римляни са се възползвали от лечебните свойства на водата. Свидетелства за това представляват намерените при археологически разкопки римски плочки за баня, тракийски съд за стриване на билки и мехлеми, пластики на римския бог-лечител. Днес интереса към балнеолечението не стихва. 

Минералната вода има различни свойства. Едни облекчават страданията на опорно-двигателния апарат, други лекуват кожни проблеми, трети нервни болести и стрес. След дългото и изтощително лято, изпълнено с много емоции организма има нужда от заслужен релакс. Минералната вода в с. Нареченски бани притежава редица свойства, позволяващи нормализирането на дейността на нервната система и жлезите с вътрешна секреция, както и активиране на регенерацията на кръвта. 

Есента има много прояви, една от тях е есента в човешкия живот – златната възраст. Също както и в природата тогава има нужда от нова енергия, от още малко слънце и живителните сили на водата. Чувството за измамиш времето и да се чувстваш добре е несравнимо. В балнеокомплекс „МЕДИКА НАРЕЧЕН“ може да намерите идеалното съчетание на минерални води и климат. 

Балнеолечението подпомага работата на сърцето, защото стимулира по-лесното оттичане на кръв към него. Топлата вода стимулира пречиствателната функция на бъбреците. Освен за обикновена баня минералната вода може да се иползва и за подводен масаж на цялото тяло и на проблемни зони. Физиопроцедурите, предлагани в Медицински център „Медика Експерт“ ще възстановят вашето тяло и ще дадат заслужената почивка на вашето съзнание.