Живко Табаков
Живко Табаков / Снимка: Пресцентър
Общинският форум „Образование за устойчиво развитие” да бъде възстановен. Това поиска кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков в онлайн предаването „Избери посока на Бургас”. Темата тази седмица бе Образование. Табаков се обяви за по-активен диалог на местната власт с преподавателите, каквото е и тяхното желание, и подкрепи и предложението им мнението им да се взима предвид при определяне на училищните процеси.

"Форумът тряба да се провежда два пъти годишно и в него да се включват всички директори и учители в Бургас, които да дават и идеи как да се развива образованието в града. Възстановяването му би било един добър знак към работещите в тази сфера”, коментира общинският съветник.

Табаков обърна внимание, че в малките училика в Бургас няма постоянно присъствие на медицинско лице, педагогически съветник и психолог.
„Наложително.е да се отделят пари в тази насока. Трябва да обърнем голямо внимание на това, че за образованието се заделят много средства, но е важно да не се харчат безцелно. Ролята на един кмет е да създаде среда, в която да се намери баланс между всички - деца, преподаватели, директори и родители. Кметът на Бургас, освен контрол и финансова политика, може да влияе и върху образованието, защото има всички необходими инструменти. Можем да влияем дори върху съдържанието на учебниците”, каза още той.