/ iStock/Getty Images
Протест ще затвори за кратко пътя Бургас – Малко Търново на 1 август, а причината са проблемите с водоснабдяването в село Маринка, които продължават вече няколко години.

Кметът Любомир Узунов посочи, че хората са недоволни от честите аварии, без значение от сезона, които създават проблеми с инфраструктурата.

„Освен това е видимо, че улиците ни пропадат от направената преди няколко години канализация. Също така, когато имаме сериозна авария и водата се спре централно, няколко дни след възстановяването ѝ, в селото все ще не може да се възвърне нормалното налягане на водата“, посочи кметът.

Хисарско село ще протестира срещу безводие

Над половината от жителите са се подписали в подписка, която е изпратена до институциите, които имат отношение към случая им.

Жителите на Маринка се готвят за символичен протест, който ще се проведе на 1 август за 15 минути – от 10.00 до 10.15 часа, по главния път Бургас – Малко Търново в района на селото.

„Нашето желание е да започнем диалог. Знаем, че няма как с магическа пръчка да се оправят проблемите ни. Знаем и какво следва оттук нататък – трябва да се проектира нов водопровод, да се уточни цената, да се намери източник на финансиране и т.н.

Затова искаме един градивен диалог, по време на който да поставим проблемите си и заедно да си бъдем взаимнополезни“, поясни кметът Любомир Узунов.
 
Информационна агенция Фокус