Апелативният съд не наложи мярка за неотклонение
Апелативният съд не наложи мярка за неотклонение / netinfo

Жельо Тончев и Йордан Янчев с прякор Баневския, които са обвинени за отвличането на 16-годишния Златин от бургаския кв. „Банево“ остават без мярка за отклонение. Състав на апелативен съд потвърди решението на окръжните магистрати и така остави без уважение протеста на държавното обвинение.

KODAK Digital Still Camera

Пред журналисти мъжете заявиха, че са били изнудвани за пари от 16-годишния ученик. Категорични са, че случаят е измислен от него, за да получи финансова облага. Доказаха твърденията си с извадки от чат във Facebook, в който пострадалото според обвинението момче, описва подробно плана си на свой приятел:

„?: Какво ти има, как си, в болница ли си още?
Златин: Нищо ми няма бе, луд! Не съм бил по-добре!
?: Майка ти ли настояваше да останеш в болница?
Златин: Това е заради документи по здравната каса! Да взема някой лев и от двамата!“

Разследващите тепърва ще установяват истинността на разпечатаното и как точно обвинените Жельо и Йордан са стигнали до информацията. В съдебната зала днес стана ясно, че досъдебното производство срещу двамата е образувано по сигнал на майката на Златин. Показанията на свидетелите пък се оказали коренно различни от първоначалните такива, които са дали пред разследващите.

KODAK Digital Still Camera

Тончев и Янчев са обвинени за това че на 7 май т.г. в кв. „Банево“ отвлекли Златин и го принудили да признае за открадната от него дебитна карта на единия от тях. Според материалите по делото, те го удряли по цялото тяло и го душили.