По време на строително - монтажните дейности, от съображения за безопасност, от 8:00 часа сутринта, вторият участък от улицата ще бъде затворен за движение.
По време на строително - монтажните дейности, от съображения за безопасност, от 8:00 часа сутринта, вторият участък от улицата ще бъде затворен за движение. / Снимка: Архив
От понеделник (5 февруари) започва втория етап от рехабилитацията на ул. “Ал. Лермонтов”. Информацията предават от Община-Бургас.

По време на строително - монтажните дейности, от съображения за безопасност, от 8:00 часа сутринта, вторият участък от улицата ще бъде затворен за движение. Автомобили няма да преминават в района от ул. “Славянска” до ул. “Шипка”

Улица “Лермонтов” е първата от централните  бургаски улици, които ще бъдат реконструирани през следващите месеци. Следващите, които ще подлежат на ремонт, са “Шипка”, “Отец Паисий”, “Иларион Макариополски”, “Успенска”, “Гео Милев”, “Граф Игнатиев” и “Константин Фотинов”.

Проектът предвижда подмяна на водопроводната мрежа и промяна на визията на тези улици. След подмяната на водопровода на улиците Община Бургас ще положи нова настилка, като на повечето места тя ще бъде от павета, а в останалата част - от асфалт. Ще бъде монтирано ново осветление, ще се поставят подземни контейнери и районите ще бъдат озеленени.