Тазгодишният модел може да измине 300 километра само с едно зареждане на батерията
Тазгодишният модел може да измине 300 километра само с едно зареждане на батерията / Веселин Максимов
е-drive Академия
93394
е-drive Академия
  • е-drive Академия
Няколко десетки бургазлии слушат в момента лекция от първата у нас e-drive Академия. Тя се провежда в Магазия 1 в пристанището и нейната цел е точно днес, в Деня на Земята да представи пред широка публика що е то изцяло безвредно за околната среда градско шофиране, да отговори на въпросите на хората какво представлява електрически или хибриден автомобил, как се произвеждат батериите на автомобилите и най-вече как се рециклират.

Участниците ще се запознаят отблизо със спецификата на електромобила като нов тип превозно средство. Специално за практическата част от 13.00 часа в Бургас пристигнаха най-новите модели e-Golf, e-up, Golf GTE и Passat Variant GTE. Всички, преминали успешно и двата модула, ще получат сертификати за обучение по "Мобилност в бъдеще време". e-drive Aкадемия се организира от Volkswagen България, Община Бургас, със съдействието на Пристанище Бургас ЕАД.

Събитието е в подкрепа на общинската политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт. През следващите две седмици електрическият e-Golf, с нулеви вредни емисии и пробег до 300 километра с едно зареждане на батерията, ще остане в Бургас за нуждите на общинската администрация, която е пионер по отношение на въвеждане на е-мобилността в своята дейност.

Чуйте повече в звуковия файл от Ангелина Гуцова и Йово Ангелов от организаторите