Започна пробивът към Струга
Започна пробивът към Струга / netinfo

Със собствени средства Община Бургас започна да реализира първия етап от проекта за продължение на ул. "Янко Комитов" към ул. "Струга". Днес кметът Димитър Николов посети обекта и напомни на изпълнителя, че одобреният срок за изпълнение е 240 календарни дни.

В момента се изграждат подпорните стени, които са с максимална височина от 9 м. Паралелно с това се изпълнява и нулевият цикъл за конструкцията на надлез над ЖП линия Бургас - Сарафово. Връзката на ул. "Янко Комитов" с ул. "Струга" се очаква да бъде завършена през пролетта на следващата година. Следващите етапи на проекта ще бъдат изпълнени с финансовата помощ на големите фирми, работещи в района.

Новата пътна артерия ще е четирилентова. Тя има за цел да облекчи кръстовището при МБАЛ - Бургас /окръжна болница/, което е изключително натоварено, тъй като през него минават всички автомобили от комплексите "Зорница", "Изгрев" и "Славейков", плюс транзитния поток към Южното Черноморие.

Новата улица представлява и втора връзка на "Славейков" с останалата част на града. Немаловажен е фактът, че тя ще скъси и улесни пътя на хилядите бургазлии, работещи в бизнес зоната на този комплекс. Проектът предвижда светофарна уредба на кръстовището между ул. "Янко Комитов" и ул."Струга", както и изграждане на велоалея и пешеходна зона по "Янко Комитов" /от страната на парка/.