Шофьорът на линейката бил облечен с бяла престилка на фелдшер
Заловени са група нелегални мигранти, превозвани в линейка. Подробности за случая ще изнесат директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова, съобщиха от прокуратурата в града. 

Водачът на задържаната линейка, превозвала нелегални мигранти, бил облечен с бяла престилка на фелдшер. С колата е имитирано, че се превозва спешен пациент. Линейката е с всички отличителни белези на превозно средство от лечебно заведение. Задържането е станало между две села в района на община Средец. Шофьорът на линейката е български гражданин, от София.

Той е собственик на линейката, съобщиха на брифинг в Бургас директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова.

Задържани са 14 души. Мигрантите са от тунизийски, либийски и сирийски произход.

Водачът на линейката е задържан за 72 часа; повдигнато му е обвинение. Ще се внесе искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
За този вид престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева. Установено е и наличието на наркотични вещества във водача. Имало е и спътник с него. Тепърва ще се установява неговата роля.

Специализираният автомобил е бил купен преди месец от фирма, която е без предмет на дейност медицински услуги. Автомобилът е взет от автокъща от София с цел да се използва точно за този вид престъпна дейност. 

По първоначални данни това е бил първия курс на линейката.
 
БТА