Заловени сутеньори, запечатани бардаци
Заловени сутеньори, запечатани бардаци / netinfo
Бургаската полиция разби престъпна група, занимаваща се с трафик на хора и склоняване към проституция. Арестувани са две жени и двама мъже, на възраст между 35 и 40 години, още един мъж от групата е обявен за издирване

Операцията проведоха полицаи от сектор “Борба с организираната престъпност”, под ръководството на Районна прокуратура. Престъпната група е стопанисвала два клуба в Бургас – “Сименс клуб” и бар “Калигула” и две квартири в центъра на града.

В хода на полицейските действия, освен пълнолетни жени, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане, са открити и няколко непълнолетни проституиращи момичета. Част от проституиращите в бургаските клубове и квартири са от Врачански и Монтански регион. Те били набирани под предлог за работа с високо заплащане.

Полицаите, занимаващи се със случая, са сигурни, че това е канал за набиране на “бели робини” и вътрешен трафик. Разследването до момента показало, че парите, получени от тази дейност, се изпират чрез инвестиции в големи строителни обекти по Черноморието.

Арестът е за срок от 72 часа. С прокурорско постановление на задържаните лица са повдигнати обвинения за трафик и склоняване към проституция. Предстои гледане на постоянна мярка за неотклонение.