/ БГНЕС
Заедно с него е задържан и извършителят на взрива - била му е платена сумата от около 2500 евро
Задържани са двама мъже за взрив в двор на къща в село Черноград, Община Айтос. Единият от мъжете е поръчител на взривяването, другият е извършител. На последния е била платена сума от около 2500 евро, за да осъществи взрива.

Изправят пред съда мъж, заплашвал многократно съпругата си с убийство

Това съобщи на пресконференция днес в Бургас Георги Чинев, административен ръководител на Окръжната прокуратура, предава БТА.

На брифинга присъства и старши комисар Радослав Сотиров, директор на Областната дирекция на МВР. Той разказа, че задържането касае случай от 19 февруари тази година, когато около 2:25 часа в Районно управление "Полиция" в Айтос, е подаден сигнал за извършено взривяване в двор в двуетажна къща в село Черноград.

Мъж преби момиче в Плевен, заплаши семейството й с убийство

През оградата й е било хвърлено самоделно взривно устройство. Целта е била то да попадне в една от терасите на къщата. Самоделното устройство обаче не е попаднало в тераса, а удряйки се в парапет, е паднало в двора на имота, където се е взривило.

В резултат на това се е образувала яма с диаметър 35 см - 40 см. Къщата е била обитавана от млада жена, нейното малолетно дете и родителите й. Радослав Сотиров информира, че мъжете са задържани в късния следобед на 18 ноември.

След скандал: Мъж нанесе порезна рана на жена в Благоевград

След задържането на мъжете са извършени процесуални следствени действия. При обиск в дома на извършителя на престъплението в село Дъскотна, е открита ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсул детонатор, огнеопроводен шнур, запалка за ръчна граната, голямо количество бойни патрони.

"Мотивите за извършеното престъпление са битови", каза Георги Чинев. Поръчителят на взрива е бил в обтегнати отношения и в интимна връзка в миналото с младата жена, обитавала къщата. Двамата имат общо дете.

Близки на убита от годеника си жена в Пловдив искат доживотен затвор за виновника (ВИДЕО)

Въпросният мъж не е признал бащинството на детето.
То е установено с иск за установяване на бащинство. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално отказвал да плаща.

Георги Чинев поясни, че за разкриване на тежкото умишлено престъпление, за установяване на извършителите, са използвани всички доказателственти способи - включително и специални разузнавателни средства.

Мъж преби и простреля жена си на бензиностанция в София

Извършена е огромна по обем и сериозна по съдържание доказателствена дейност от страна на прокуратурата. Обвиняемите са задържани за 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжния съд в Бургас за налагане на двама мъже на най-тежката мярката за неотклонение "задържане под стража".
БТА