За да останат младите, трябва работа
За да останат младите, трябва работа / Прецентър
За да останат младите, трябва работа
63566
За да останат младите, трябва работа
  • За да останат младите, трябва работа

„Най-големият проблем на младите у нас е това, че няма работа”, заяви в Бургас председателят на БСП Сергей Станишев. Днес той е в града за срещи с членове на партията, симпатизанти и студенти. Според него спирането на мозъци, а и на обикновена млада работна сила може да стане с развиване на действаща икономика, заради която да бъдат открити нови работни места. И именно затова за бъдещ премиер той предлага Пламен Орешарски.

Самият финансов експерт и бивш министър на финансите отговори, че това не може да се случи изключително бързо, но при добра валя на държавата и последователна политика на бъдещото правителство в тази област, резултатите няма да се появят далеч във времето. Орешарски изказа убеждение, че младите хора могат да бъдат задържани у нас именно с икономически просперитет.

Сергей Станишев коментира и образованието с тезата, че висшето образование не може дабъде лукс и нарече политиката на делегирани бюджети, наложена от правителството на ГЕРБ „счетоводен подход”. Той обяви, че в подкрепа на майчинството и отглеждането на деца в България трябва да бъде направена рязка промяна, тъй като през миналата година тук са се родили само 60 000 деца.

Чуйте в звуковия файл Сергей Станишев и Пламен Орешарски