Възрастна жена едва не загина при пожар в Сунгурларе
Възрастна жена едва не загина при пожар в Сунгурларе / sxc.hu

88 - годишна жена едва не загина при пожар в къщата си в Сунгурларе. Съобщение за огъня е подадено вчера вечерта в полицейското управление в града. Инцидентът е станал на ул. «Гео Милев» № 23, а домът бил обитаван от самотно живеещите - Ц.П., 88 годишна и С.П., 90 годишен / трудно подвижни поради здравословни причини/.

Установено е, че пожарът е възникнал в приземния етаж, потушен е от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. След отваряне на входната врата на къщата, на приземния етаж на пода в коридора е открита възрастната жена. Оказана и е първа медицинска помощ, транспортирана е в МБАЛ - Бургас, където след намесата на лекарски екипи жизнените й функции са възстановени. Пострадалата е без наранявания в следствие на пожара.

При извършения оглед в двора на къщата, на около 30 м. северно от сградата, в района на стопанските постройки, е открит 90 годишния С.П. / същият бил във видимо нетрезво състояние, без наранявания и видими следи от пожара/. Според огнеборците причината за възникване на пожара вероятно е късо съединение на ел. разклонител в едно от помещенията в приземния етаж на къщата. Работата по случая продължава.