Върховна административна прокуратура: „Слънчев бряг” АД са прави
Върховна административна прокуратура: „Слънчев бряг” АД са прави / Дарик Бургас

Върховна административна прокуратура излезе с резолюция, в която всички заповеди и действия на ръководството на „Слънчев бряг” АД са квалифицирани като отговарящи на законите в страната. Резолюцията е по повод на сигнали, от страна на хотелиери, срещу въведените мерки за сигурност, контролен режим и транспортна схема в началото на туристическия сезон.

В сигналите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг се твърди, че заповедите на изпълнителния директор Мария Михалева, с които се въвежда ред на движение на автомобилите в курорта, са незаконосъобразни. Заключението на Окръжна прокуратура в Бургас беше, че не са открити заявените в сигнала нарушения, което означава, че наредбите на „Слънчев бряг” АД са били напълно законнови.

То беше обжалвано от хотелиерите в Апелативна прокуратура Бургас, която отмени резолюцията на Окръжна прокуратура и върна преписката за допълнителни проверки с конкретни указания. След това казусът беше  отнесен за разглеждане от Върховна административна прокуратура. Оттам категорично се произнесоха, че актът на Административна прокуратура Бургас е незаконосъобразен и трябва да бъде отменен.