Всички рибари ще влязат в еврорегистъра!
Всички рибари ще влязат в еврорегистъра! / netinfo
Всички собственици на плавателни съдове на територията на Бургаски регион и в страната ще влязат в официалния риболовен регистър на ЕС. Това гарантира шефът на областната инспекция по рибарство и аквакултури Джамил Кадиш, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ–Бургас.

До настояването за увеличаване на квотата за регистриране на българските плавателни съдове се стигна, след като ГЕРБ Бургас алармира за рибарите по Южното Черноморие, които не успяха да регистрират лодките си, заради липсата на информация от компетентните по въпроса институции у нас.

На срещата с Кадиш, представителите на ГЕРБ настояха, областната инспекция по рибарство и аквакултури да започне изнесени приемни в морските общини, за да информира рибарите за всички нови изисквания на ЕС в отрасъла.

Хората, чиито основен поминък е риболова не са наясно, че до 2013 г. България трябва да усвои 120 млн. лв. в отрасъла. От ГЕРБ смятат, че правителството умишлено няма да проведе информационна кампания, а от средствата ще се облагодетелстват само големите риболовни кампании.