Временно ново извънградско разписание, “БургасВолан” недоволстват
Временно ново извънградско разписание, “БургасВолан” недоволстват / netinfo
Временна нова транспортна схема да бъде въведена по маршрутите Бургас-Крайморие и Бургас-Долно Езерово, решиха днес общинските съветници от Комисията по транспорт. Актуализираното разписание се налага заради оплаквания на жители на двата квартала, че курсовете на фирмата-превозвач “БургасВолан” не са съобразени с първите смени на работния ден за възрастните и учебните занимания за подрастващите.

Новият график ще бъде изпробван в период от един месец, от 1 февруари, след което Транспортната комисия в Общинския съвет ще получи пълен доклад за неговите положителни и отрицателни страни от работна група, съставена от представители на ОС, Общинска администрация, транспортната фирма и служител на КАТ.

От ръководството на “БургасВолан” заявиха за Дарик, че новата схема е непосилна за тях и никакви субсидии от общинския бюджет не могат да компенсират големите загуби, които превозвачите ще претърпят. Те се аргументираха с факта, че особено в квартал Крайморие, живеят много малко хора в активна възраст и автобусите дотам и оттам се движат полупразни.