Авторът
Авторът / архив
(Рубриката на Дарик Югоизток вече и като текст)
Волумето на Макс: Готини, Разкрепостени, Европейци
92432
Волумето на Макс: Готини, Разкрепостени, Европейци
  • Волумето на Макс: Готини, Разкрепостени, Европейци
Те са готини. Много са съвременни. Прочели са историята и са си я превели в духа на „модерните европейски ценности“. Ето това са те! Истинските нови българи, които мислят и говорят съвсем в духа на истинските и модерни европейци от онази Европа, за която винаги са (сме) мечтали. Няма нация! Няма раса! Няма Родина! Няма национална граница! Какви са тези средновековни глупости, те живеят в 21 век. Даже и в 22 вече, без да е дошъл. За такива като тях сте чели в онези стари, малоформатни книжки, от едновремешната „Библиотека Галактика“. Олдъс Хъксли е писал за тях. В „Прекрасният нов свят“. Хърбърт Уелс, нали помните онова за „елои и морлоки“.

Те са благи, светли, „над нещата“ и страшно ги дразнят всички тези напълно излишни балкански условности, като „моята страна“, „нашата природа“, „национална граница“ и други подобни. Те страшно ненавиждат грозната селяндурщина на странджалии, които си тричат кучетата. Даже извикаха тълпи истерични лели от бившия Трети Райх, които изпищяха пред Съвременна и Благородна Европа това гнусно варварство да се спре веднага! Нищо, че местните имаха вековна вяра, че така от животното се гонят бесовете и то става все по- и по-вярно и върши природната си даденост – да пази къщата и своите хора, нали е куче!

Техните ментори накараха и испанците да спрат с бикоборството, та какво остава за тричането на селски псета от някакви бедни шпронги в гъза на географията! И след като разбраха, че ако не помагат на селяндурите границата на вече по-абсурдната им Европейска федерация да бъде опазена от всякаква паплач, прииждаща откъдето се сетите, поискаха да се махне от тях. „Булзит“, нали вече прочетохте, от вдъхновения белгийски европейски чиновник. Комуто досаждат гадните българи, пускащи афганистански дилъри на дрога, но удобно не вижда антиевропейския квартал в родната си столица. В който не смеят да припарят редовни полицаи (по заповед на неговото правителство).

Но, да не се отнасям излишно! За нашите, истински, съвременни и модерни българи говоря. Един от „Дойче веле“, заявил, че мъжкото хоро в ледената вода на Тунджа е варварство и от него играещите могат да се разболеят от  страшни възпаления, натоварващи неимоверно европейската здравна система у нас. Дето от нея умират хора, заради непристигнали навреме линейки. От това хоро никой никога не е умрял, дори напротив, но тях ги дразни, че това е така! Как може от ранна утрин да пият вино и ракия, да си играят дивашките танци сред леда, а после да обясняват, че това е традиция? И на следващата година пак! Ужас! Това е грозно, гадно и никак европейско! Да не би изпод калпаците им да е възвряла идеята, че е време да вземат съдбата си в свои ръце? Не! За това трябва да мисли Европейската комисия и Европейският парламент. Чиновници с месечна заплата от 30 000 евро, защото те са най-умните и благородни управници на Стария континент. Но, ето какво мисли тоз съвременен българин по повод Йордановден:

„Млади мъже скачат в ледените води, за да вадят едно разпятие, което се е оказало в реката не поради нечия небрежност, а съвсем нарочно. Звучи глупаво. И изглежда опасно за здравето. Може би ще възразите, че е стара народна традиция. Хубава традиция, ще кажете. А какво точно е хубавото на тази архаична традиция? Че младите мъже проявяват храброст и се подлагат на изпитание?“

Хорото в ледените води на Тунджа е кандидат за европейско културно наследство.

Готините и съвременни българи се гнусят неимоверно от историята на своя народ. Един от тях (първоначално учител по образование, но всъщност усвоител на пари от далекоземни фондации със съмнителна цел), каза в прав текст, че Паисий Хилендарски е написал „История славяноболгарская“ с цел да ни скара с гърците, а Левски изобщо не е супер герой. Ето още от него:

„Да, никой не отрича ужаса на Батак, нито насилствените помюсюлманчвания, които са се случвали на определени места в определени периоди, нито причините за хайдутството. Но можете ли да отречете, че през 19-ти век очевидно българите търговски започват да завладяват  Османската империя? Че българските абаджии от Хамбара в Цариград шият униформите за цялата османска войска?
Разбирате ли уважаеми наследници на гордите български завоеватели? Не само не сме били клани и избивани 500 години от турците,не само сме живели мирно и щастливо с тях, но и дори ние сме тръгнали да ги завладяваме малко преди руснаците да ни осуетят коварния план. Аз лично, почти почувствах вина от този факт. Чудя се как Турция още не ни е обвинила в търговски геноцид над клетия турски еснаф проведен през 19 век от агресивните българи.“

Така че, смачканяци тъпи, айде по-спокойно! Нито сте готини! Нито сте съвременни българи! Нито сте европейци!

Най-много от всичко ще се зарадвам, когато след тези приказки ще ме заплюят като част от „хибридната война на Москва“. Споко! Ненавиждам нейната имперска амбиция със същата сила, с която мразя и горепосоченото.

Виж, „Особености на националния риболов“, харесвам много! И не само...

(чуйте звуковия файл)